Koen Geens wordt minister van Financiën, meldt het Paleis in een persmededeling. Pieter De Crem, federaal minister van Defensie, volgt Steven Vanackere op als vicepremier.

 
De directie, het personeel en de studenten van Thomas More Geel vernemen met gepaste trots de aanstelling van Prof. Koen Geens, voorzitter van het hogeschoolbestuur tot nieuwe minister van financiën.
 
Professor Geens heeft een belangrijke rol gespeeld bij de vorming van de nieuwe Thomas More hogeschool, die als lid van de Associatie KU Leuven een inspirerende onderwijs- en onderzoeksomgeving aanbiedt op zeven campussen in de provincie Antwerpen.
 
Op het indrukwekkende CV van Koen Geens staan niet alleen zijn functies van professor vennootschapsrecht aan de KU Leuven, advocaat en medeoprichter van het kantoor Eubelius, voormalig kabinetschef van Vlaams minister-president Kris Peeters,…

Hij is sinds 2010 ook voorzitter van het hogeschoolbestuur van wat toen nog vzw Katholieke Hogeschool Kempen, vzw Lessius Antwerpen en vzw Lessius Mechelen was.

Ondertussen schragen deze drie rechtspersonen als Thomas More Kempen, Thomas More Antwerpen en Thomas More Mechelen de volledige operationele samenwerking en eenmaking van de drie Vlaamse hogescholen. Hiervoor heeft Prof. Koen Geens als voorzitter zich met hart en ziel ingezet.

Thomas More telt 1.800 medewerkers en 17.000 studenten, verbonden aan meer dan 100 opleidingen. Als voorzitter van de raad van bestuur en van de algemene vergadering zet Prof. Geens de bakens uit voor het beleid van de grootste hogeschool in de provincie Antwerpen.